Cursus over borstvoeding

Borstvoeding wordt wereldwijd als eerste keus voor babyvoeding aangeraden. Borstvoeding is een vanzelfsprekend en natuurlijk vervolg op zwangerschap en geboorte. Borstvoeding geven is natuurlijk, maar niet altijd vanzelfsprekend. Bij de één gaat het makkelijker dan bij de ander. Wij willen je hierbij optimaal begeleiden.

Wij adviseren je om je te verdiepen in borstvoeding geven door erover te lezen of een cursus te volgen. Dit kan bij vrijwilligersorganisaties zoals VBN (Vereniging Borstvoeding Natuurlijk) of bij LLL (La Leche League). Tevens geven het Ikazia ziekenhuis en het Maasstad ziekenhuis informatiebijeenkomsten; check hiervoor de betreffende website. Ook kan je vaak terecht bij je kraamzorgorganisatie.

In de Hoeksche Waard worden regelmatig informatie avonden gegeven voor zwangere vrouwen (en hun partner) door de lactatiekundige Mieke van Rijn van kraamzorg Madelief. Deze informatiebijeenkomsten zijn een serie van twee avonden, waarbij je voldoende bagage meekrijgt over borstvoeding, zodat je vooraf sterker in je schoenen staat. Zodoende ben je straks goed voorbereid op het geven van borstvoeding aan jouw kindje. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon gezellig! Voor informatie en/of aanmelden kun je bellen of mailen naar Mieke van Rijn: 06-14628442 of mieke.van.rijn@uitvolleborst.nl

Verder is op onze praktijk iedere vrijdagmiddag een gratis inloopspreekuur m.b.t. borstvoeding. Lactatiekundige Mieke van Rijn is dan aanwezig van 13.30 tot 14.30 uur om al je vragen te beantwoorden. Een afspraak maken is niet nodig, dus loop gerust even binnen!