Na de miskraam

Na een week of twee ben je doorgaans fysiek volledig hersteld van een miskraam. Drie tot acht weken is een normale termijn, waarbinnen je eerste menstruatie weer kan volgen. Dan is het mogelijk dat je meteen weer zwanger wordt. Als je dit wilt: blijf de foliumzuur dan door slikken of start hiermee.

Medisch gezien is het niet nodig om te wachten, al kan het voor jezelf fijn zijn een cyclus af te wachten. Als je wilt, kun je een paar weken na de miskraam met ons een afspraak maken om erover na te praten. Mocht je vragen hebben over een nieuwe zwangerschap, dan kunnen we die dan ook beantwoorden. Hiervoor kan je altijd een afspraak maken bij onze assistente.

Het doormaken van een miskraam is geen medische indicatie voor een eventuele volgende zwangerschap, je mag je dan weer bij ons aanmelden. De mogelijkheid voor het eerder maken van een echo, vanaf ongeveer 8 weken, is dan aanwezig.

Soms kan door middel van onderzoek achteraf worden vastgesteld wat de oorzaak was van de miskraam. Meestal wordt dat onderzoek pas gedaan als er sprake is van twee of meer opeenvolgende miskramen.