Laatste Nieuws

Mei 2018

We hebben het 12½ jarig jubileum van Jolet op feestelijke wijze gevierd. Na een heerlijke lunch zijn we gaan solex rijden. Aan het einde van de dag sloten we af met een lekker diner.

Maart 2018

Het verlof van Leonore zit erop en we bedanken waarneemster Kimberly voor haar inzet de afgelopen maanden.

Wil je een umbilical cordring gebruiken in plaats van een reguliere navelklem? Dat is bij ons geen probleem. Je kunt hem, als je wilt, via ons ook aanschaffen voor €2,50.

Augustus 2017

Op 10 augustus is Leonore thuis bevallen van haar tweede prachtige dochter, Suze. Wij feliciteren papa, mama en grote zus Freija met deze mooie gezinsuitbreiding! Leonore zal tot het eind van 2017 met zwangerschaps- en ouderschapsverlof zijn.
Waarneemster Kimberly Zonneveld blijft tot begin 2018 onze praktijk versterken.

Juli 2017

Het verlof van Gertruda zit erop en we bedanken waarneemster Kirsten voor haar inzet de afgelopen maanden.

Inmiddels verwacht Leonore haar 2e kindje en gaat zij met zwangerschapsverlof. Voor haar zal waarneemster Kimberly Zonneveld komen invallen. Meer informatie over haar kun je vinden via praktijkinfo > wie. We wensen Leonore natuurlijk een fijn verlof, een mooie (thuis)bevalling en natuurlijk een heerlijke kraamtijd toe!

April 2017

Op 1 april bij het ochtendgloren is Gertruda moeder geworden van dochter Marit. Gefeliciteerd! Samen met Jildau genieten ze van de kraamtijd. Eind juni zal Gertruda langzaam aan weer aan de slag gaan als verloskundige binnen onze praktijk.

Maart 2017

Gertruda verwacht haar 1e kindje en zal met verlof zijn tot eind juni. De waarneemster Kirsten Stuyts zal de komende 3 maanden haar dagen invullen. Meer informatie over Kirsten kun je vinden via praktijkinfo > wie. We wensen Kirsten een leuke tijd in onze praktijk toe en Gertruda een mooie bevalling en natuurlijk een fijn verlof met hun baby!!!

Januari 2017

Vanaf 1 januari komt Carola Bakker in onze praktijk werken als praktijkassistente. Jullie kunnen Carola op dinsdag en woensdag aan de telefoon krijgen of haar treffen in de praktijk achter de balie. Jolet blijft op de maandag en donderdag aanwezig. We wensen Carola veel werkplezier toe op haar nieuwe werkplek bij ons en bedanken Ingrid nogmaals voor haar inzet in 2016!

November 2016

We zijn gestart met het inzamelen van baby kleertjes (t/m maat 68) en andere baby benodigdheden voor de Stichting Slimme Boefjes. In de wachtkamer van de praktijk staat een grote houten kist waar iedereen (een deel van ) zijn gebruikte baby uitzet kan doneren. Van de verzamelde spullen wordt een zogenaamde StartKid samen gesteld. Dit is een baby startpakket met gebruikte spullen voor meisjes, jongens of neutraal met bijna 100 items bedoeld voor a.s. ouders in Nederland die niet goed in staat zijn om zelf voor de baby uitzet te zorgen, zoals bij financiële of sociale problemen. Helpen jullie mee deze ouders een goede start te geven?

Oktober 2016

We zijn weer gehercertificeerd voor het WHO-UNICEF kwaliteitscertificaat voor zorg rond borstvoeding. Dit is een externe en neutrale toetsing t.a.v. de processen en het beleid binnen onze praktijk rondom babyvoeding. Dat betekent dat we nog altijd werken volgens de “Tien vuistregels voor het welslagen van de borstvoeding”. Onze dank gaat uit naar de geïnterviewde zwangeren en kraamvrouwen!

Juli 2016

Vanaf 1 juli is Ingrid Raijer onze praktijk komen versterken. Zij is onze nieuwe praktijkassistente naast haar collega Jolet. Jullie kunnen Ingrid op dinsdag en woensdag aan de telefoon krijgen of haar treffen op de praktijk achter de balie. We wensen Ingrid veel werkplezier toe op haar nieuwe werkplek bij ons!

Mei 2016

Nu het zwangerschaps- en ouderschapsverlof van Mirjam en Leonore afgelopen is, zijn we als team van 4 verloskundigen weer sterk en actief aanwezig. We bedanken de 2 waarneemsters Marieke en Mariët voor hun geweldige inzet in de afgelopen maanden!

Ook op onze website is een mijlpaal voorbij gegaan. Het aantal bezoekers heeft de magische grens van 50.000 overschreden. We zijn er trots op dat jullie onze via deze weg gevonden hebben en blijven vinden.

Februari 2016

We hebben op Facebook de mijlpaal van 500 likes gehaald. Ook met de website doen we het goed: daar zitten we bijna op 50.000 bezoekers. Goed om te zien dat jullie ons weten te vinden en volgen!

December 2015

Trots zijn wij op onze nieuwe flyer! Binnenkort te vinden bij diverse huisartsen….
Als je nieuwsgierig bent geworden, klik dan op de kleine foto hiernaast om de flyer goed te kunnen zien en lezen.

November 2015

Op 23 november is Leonore voor de eerste keer moeder geworden. Dochter Freija werd geboren na een vlotte bevalling thuis. Samen met haar man Chris geniet ze van de kraamtijd. Aansluitend aan haar zwangerschapsverlof heeft Leonore ook nog ouderschapsverlof, waardoor ze in april 2016 weer aan de slag gaat als verloskundige.

Oktober 2015

Op 20 oktober is Mirjam thuis in bad bevallen van een gezonde dochter, Saar. Samen met haar man Benno en grote broer Job genieten ze van dit lieve zusje. Aansluitend aan haar zwangerschapsverlof heeft Mirjam nog ouderschapsverlof, waardoor ze in maart 2016 weer zal gaan werken als verloskundige.

We zijn op Facebook over de magische grens van 400 likes heen! Fijn dat jullie ons ook daar goed kunnen vinden en volgen.

September 2015

Mirjam verwacht haar 2e kindje en Leonore haar 1e. Begin en half oktober zullen ze na elkaar met verlof gaan en komen er 2 waarneemsters hun plek (tijdelijk) invullen. Het zijn Mariët Putters en Marieke Biemans die ons team een half jaar komen versterken. Meer informatie over hen kun je vinden via praktijkinfo > wie. We wensen Mirjam en Leonore natuurlijk een fijn verlof, een mooie (thuis)bevalling en natuurlijk een heerlijke kraamtijd!!!

Juli 2015

Sabrina 10 jaar verloskundig

Op 7 juli 2005 studeerde Sabrina af als verloskundige en 11 juli 2005 was haar eerste werkdag in onze praktijk. Nu is het alweer 10 jaar en ruim 600 baby’s later. Genoeg reden om haar tijdens dit jubileum in het zonnetje te zetten! Als aandenken kreeg ze een mooie canvas met een kleine greep uit foto’s uit deze periode. Op naar het volgende jubileum!

Maart 2015

In 5 maanden tijd van 200 naar 300 likes op onze facebook. Leuk om te zien dat onze facebook ook goed bezocht en gevonden wordt. Bedankt voor jullie steun!

Januari 2015

Begin van de maand zijn we gestart met de IRIS-studie. Dit is een landelijk onderzoek waarbij we kijken hoe we het beste de groei van de baby in de zwangerschap kunnen controleren. We starten met een groep zwangeren waarbij we de groei met onze handen volgen in combinatie met het meten van de baarmoeder in centimeters. Later dit jaar gaan we een groep zwangeren volgen waarbij we de groei volgen met behulp van echometingen. Uiteindelijk kunnen deze groepen landelijk vergeleken worden om zodoende te onderzoeken wat beter is en hoe we te kleine kinderen het beste kunnen opsporen. Rond 20-24 weken kan je gevraagd worden om mee te werken. Heb je interesse laat het ons dan ook weten. Voor verdere informatie kun je kijken op de website van de studie: www.irisstudie.nl [klik hier].

Oktober 2014

In 8 maanden tijd 200 likes op onze facebook pagina!
Volg ons ook daar voor meer leuke feitjes.

trouwen_Leonore_en_Chris.jpg

September 2014

Op 6 september is Leonore getrouwd met Christian. Na hun huwelijksreis naar New York zijn ze weer terug in Nederland en nu gaat ze als Leonore Willems-Bierhuizen door het leven. Binnenkort krijgen zij de sleutel van hun nieuwe huis in Oud-Beijerland. We wensen hen veel geluk toe samen!

Nog meer feestelijk nieuws: ook Gertruda heeft de sleutel gekregen van haar nieuwe huis in Oud-Beijerland. Na een maand klussen is zij inmiddels verhuisd en nu ook officieel Oud-Beijerlander. Ook daar gaan onze gelukswensen heen!

Juli 2014

Begin juli zijn we over de magische grens van 100 likes op onze facebookpagina gegaan. Jullie weten dus ook onze facebookpagina goed te vinden.

Vanaf nu is het ook mogelijk om je via onze site digitaal aan te melden, zodra je weet dat je zwanger bent. We bellen je dan, binnen een week, terug om een afspraak te maken. Aanmelden kan via deze site [zie eerste contact > inschrijven]

Juni 2014

Vanaf juni is er elke vrijdagmiddag een inloopspreekuur voor al je vragen over borstvoeding.
Lactatiekundige Mieke van Rijn is dan aanwezig van 13.30 tot 14.30 uur om al je vragen te beantwoorden.

Mei 2014

Vanaf nu beschikbaar, ook voor onze praktijk, de Orfeus App voor Zwangeren. Met deze App heb je inzage in je eigen zwangerschapskaart. Ook kun je deze gegevens mailen naar jezelf of naar een ander. Naast je BSN nummer heb je hiervoor een praktijkcode (1600) en pincode (persoonlijk) nodig. Ben je geïnteresseerd laat het ons dan weten!

April 2014

Als je gekozen hebt voor de combinatietest en er komt een verhoogd risico uit, kun je per 1 april 2014 in het ziekenhuis terecht voor de NIPT. Deze Niet Invasieve Prenatale Test is een test waarbij het bloed van de moeder wordt gebruikt om in het laboratorium te testen of het ongeboren kind mogelijk trisomie 21, 18 of 13 heeft. Je kunt ook kiezen om geen vervolgtest te doen of een vlokkentest of vruchtwaterpunctie te laten doen. Deze laatste mogelijkheid bestaat al veel langer. De gynaecoloog in het centrum voor prenatale diagnostiek begeleidt zwangere vrouwen bij het maken van een keuze.

Februari 2014

Afgelopen maand stond de teller van het aantal bezoekers op onze site op 30000!
Trots zijn we op het feit dat al zovelen ons hebben weten te vinden.

Nieuw team, nieuwe ideeën!
Sinds kort zijn we ook op facebook te vinden onder de naam Verloskundigenpraktijk Oud-Beijerland e.o. [klik hier] en like us…

Januari 2014

diner voor Maria

Tijdens een bijzondere dag hebben we de afgelopen 20 jaar van Maria als verloskundige afgesloten. ’s Morgens gezellig met de ex-collega’s Jacco, Talitha, Janneke en Dieuwke. ’s Middags actief met een workshop djembe spelen. ’s Avonds lekker met een diner ‘met vlammen’. Wil je Maria volgen kijk dan op www.ontmoetingtotontmoeting.nl [klik hier].

December 2013

Leonore en Gertruda tekenen contract

In de wandelgangen officieus al bekend, maar nu ook officieel: Leonore Bierhuizen en Gertruda Ouwehand worden vanaf 1 januari 2014 vaste maten in deze Verloskundigenpraktijk. Handtekeningen zijn gezet en plannen zijn gemaakt om als team van 4 Nederlands-opgeleide verloskundigen alle zorg rondom zwangerschap(swens), bevalling en kraamtijd in de regio te kunnen garanderen. Vol enthousiasme gaan we 2014 in!

Oktober 2013

Maria Maris-Ruige heeft besloten te stoppen met haar werk als verloskundige in onze praktijk. Zij gaat zich richten op haar werk als jeugdverpleegkundige bij RIVAS en heeft haar eigen praktijk opgestart als contextueel hulpverlener. We zullen haar als collega gaan missen met haar persoonlijke inbreng in onze praktijk.

Juli 2013

Vanaf nu is Mirjam ook actief als echoscopiste. Op vrijdag is ons echospreekuur bij de SHL en tref je óf haar óf Sabrina als je voor een echo komt.

Juni 2013

Gertruda gaat weer een aantal dagen voor ons werken in de drukke periode van vakanties en om andere dagen in te vullen. Zodoende kun je haar zeker tot het eind van 2013 tegen het lijf lopen.

April 2013

Leonore heeft de nascholing ‘klieven tongriem’ met goed resultaat beëindigd en zal net als Sabrina thuis kunnen helpen als hiermee een probleem ontstaat. Ook de lipriem kan problemen veroorzaken en gekliefd worden door beide.

Februari 2013

Mirjam is terug na haar ouderschapsverlof en weer actief aan het werk als verloskundige. Leonore blijft in 2013 als verloskundige bij ons werken.
Zo vormen we, samen met Maria en Sabrina, weer een vaste club van 4 verloskundigen waarmee we de continue zorg tijdens zwangerschap, bevalling en kraamtijd kunnen garanderen en we deze zorg voor de zwangere en haar partner prioriteit kunnen geven.

September 2012

De uitkomsten van de VOCAL studie (zie mei 2010) zijn gepubliceerd in de ‘American Journal of Obstetrics & Gynecology’. Deze observationele cohort studie heeft 4508 zwangeren bestudeerd (waarvan ruim 100 door onze praktijk aangeleverd) uit Nederland, Italië en Argentinië. Hiervan waren 2295 zwangeren gevaccineerd met het H1N1-vaccin tegen de Mexicaanse Griep. De andere 2213 zwangeren waren niet gevaccineerd. Beide groepen zijn met elkaar vergeleken in de zwangerschap, tijdens de bevalling en tot 3 maanden na de geboorte. Er zijn geen verschillen aangetoond tussen beide groepen wat betreft moedersterfte, miskramen, zwangerschapssuiker, zwangerschapsvergiftiging, doodgeboorte, laag geboortegewicht, aangeboren afwijkingen en babysterfte. Wel kwamen in de groep gevaccineerden minder premature bevallingen voor.
Voor het volledige (Engelstalige) artikel [klik hier]

Augustus 2012

Op 31 juli is Mirjam thuis bevallen van een gezonde zoon, Job. Samen met haar man Benno genieten ze van dit mooie ventje. Aansluitend aan haar zwangerschapsverlof heeft zij nog ouderschapsverlof, waardoor ze in februari 2013 weer zal gaan werken als verloskundige.

Juli 2012

Jacco krijgt afscheidscadeau

Vanaf 1 juli is, na 14 jaar werken in deze praktijk, onze lieve collega Jacco gestopt met haar werk als verloskundige. We zullen haar missen met al haar inbreng in de praktijk en wensen haar veel goeds toe voor de toekomst.

Mirjam is met zwangerschapsverlof en zij verwacht rond 1 augustus haar eerste kindje. Aansluitend neemt zij ouderschapsverlof op, waardoor wij haar in 2013 weer actief als verloskundige gaan zien.

Wij blijven met 4 verloskundigen werken en hebben met onze vaste waarneemsters Gertruda en Leonore een sterk team, zodat wij onze continuïteit van zorg kunnen blijven garanderen.

Maart 2012

Op 16 maart heeft ook Mirjam de opleiding ‘Echografie in de gynaecologie en obstetrie’ afgerond in Groningen. Zij is met vlag en wimpel geslaagd en je kunt haar ook in de echopraktijk gaan tegenkomen.

Februari 2012

Sommige pasgeboren kindjes hebben een te korte tongriem. Op korte termijn geeft dat vaak problemen met (borst)voeden en op lange termijn kun je problemen in de spraakontwikkeling zien. Sinds kort is Sabrina opgeleid om de tongriem te klieven en hoef je hiervoor de deur niet meer uit.

December 2011

Na hard werken is de eerste druk van ons boekje over bevallen klaar. Het heeft de pakkende titel: “Bevallen kun je zo”. Hierin staat beknopt beschreven wat je kunt doen om je voor te bereiden op de bevalling en wat er met je gebeurt in het proces van bevallen. De verschillende fasen van de bevalling zijn omschreven en ook wat de mogelijkheden zijn om met pijn om te gaan. Dit boekje krijg je van ons tijdens je afspraak op het spreekuur als je ongeveer 30 weken zwanger bent en helpt je in je voorbereiding in dit bijzondere moment van je leven.

Juni 2011

Na 3 jaar zijn we gehercertificeerd voor het WHO/Unicef certificaat voor zorg rond borstvoeding. Dat betekent dat we nog altijd werken volgens de “Tien vuistregels voor het welslagen van de borstvoeding”. Met dank aan de geinterviewde zwangeren!

Mei 2011

Op 20 mei heeft Sabrina de opleiding ‘Echografie in de gynaecologie en obstetrie’ afgerond in Groningen en is nu naast verloskundige ook echoscopiste.
Ze gaat op de vrijdag basisecho’s maken bij de SHL in Oud-Beijerland, waar je haar binnenkort kunt tegenkomen.

September 2010

Als praktijk willen we naast de huidige zorg ook zelf echo’s kunnen maken bij onze zwangeren. Sabrina is als eerste gestart met de echo-opleiding en Mirjam zal haar volgend jaar volgen. Het komende half jaar kun je Sabrina tegenkomen tijdens haar stage bij de SHL.

Juni 2010

De verloskundigen van Oud-Beijerland e.o. zijn nu ook op Twitter te volgen. Jacco houdt de Twitter up-to-date onder twitternaam: @verloskundigen
Ook is de verloskundigen-Twitter rechtstreeks te vinden op twitter.com/verloskundigen [klik hier].

Mei 2010

We hebben besloten mee te werken aan het internationale VOCAL-onderzoek. Dit is een onderzoek wat kijkt wat de effecten zijn geweest van het H1N1-vaccin van Novartis (het vaccin tegen de Mexicaanse Griep). De commotie die is ontstaan over het wel of niet vaccineren in de zwangerschap is voor ons een belangrijke reden geweest om deel te nemen aan dit onderzoek.
In de maanden april en mei is een grote groep van onze zwangeren benaderd om mee te doen. De gegevens van de zwangerschap, bevalling en de gezondheid van de baby worden anoniem gekoppeld aan het al dan niet gevaccineerd zijn. In Europa zullen 4056 zwangere vrouwen deelnemen. De helft van deze vrouwen heeft het vaccin gekregen. De onderzoekers vergelijken deze informatie verzameld bij zwangere vrouwen die het vaccin wel gehad hebben met zwangere vrouwen die het vaccin niet hebben gehad. Zodra de conclusie van dit onderzoek bekend is, publiceren we hem op onze site.

April 2010

Op 9 april is onze Mirjam getrouwd met haar Benno. Vanaf nu gaat ze als Mirjam Wijnmaalen-Mourits door het leven.
Ze zijn op huwelijksreis naar Brazilië gegaan, waar ze door de aswolk van de vulkaan op IJsland een weekje langer mochten blijven.
We wensen hen een heel gelukkig huwelijk!

Maart 2010

De afgelopen tijd is er hard gewerkt aan onze kwaliteit. Onderdeel hiervan is het uitwerken van protocollen.
Vol trots hebben we 2 protocollen kunnen afronden en dat zijn: “Protocol: Omgaan met onvrede of klachten” en “Protocol: Omgaan met incidenten en calamiteiten”. Beide zijn volledig aan de huidige tijd aangepast. De tekst uit de cliëntenfolder “Omgaan met onvrede of klachten” is te vinden op deze site [zie meer info > klachtenregeling].

Januari 2010

Mirjam is per 1 januari 2010 onze nieuwe vaste collega en we heten haar van harte welkom in onze praktijk.

Talitha heeft helaas onze praktijk verlaten, om zich meer te kunnen gaan richten op haar gezin. We zullen haar als gewaardeerde collega missen en wensen haar alle geluk toe.

December 2009

Het Erasmus MC-Sophia in Rotterdam (beter bekend als het Sophia Kinder Ziekenhuis) richt een moedermelkbank op. Couveusekinderen kunnen vanaf komend voorjaar gedoneerde moedermelk krijgen. De neonatoloog verwacht hiermee een aantal ernstige darmziektes waaraan kinderen kunnen overlijden te verminderen. Voor het volledige artikel [klik hier]

Een jaar na de lancering van onze site vertelt de bezoekersteller op de homepage ons, dat jullie via de homepage ruim 4000 keer onze site bezochten en hopelijk vonden wat jullie zochten.

November 2009

Het nieuwe pand van de huisartsen in Nieuw-Beijerland wordt opgeleverd. Vanaf 9 december 2009 zullen ook wij onze Korendijk-spreekuren op de woensdagmiddag daarvandaan gaan houden.
Het nieuwe adres wordt dan Maximastraat 2, 3264 WB Nieuw-Beijerland.

De huisartsen in de Hoeksche Waard zijn begonnen met de vaccinaties tegen de Nieuwe Influenza A (H1N1), beter bekend als de Mexicaanse Griep. Ben je meer dan 13 weken zwanger en wil je gebruik maken van de mogelijkheid om gevaccineerd te worden, neem dan contact op met je huisarts (als je nog geen oproep hebt gehad).

Oktober 2009

De eerste druk van ons serotiniteitsboekje is een feit. Hierin worden de keuzemogelijkheden beschreven, die er zijn als je als zwangere over de uitgerekende datum loopt. Dit boekje krijg je van ons, als je meer dan 40 weken zwanger bent.

September 2009

Vaccinatie voor de Nieuwe Influenza A gaat aangeboden worden aan alle vrouwen die vier maanden of langer zwanger zijn. De huisartsen uit de regio hebben onze praktijk gevraagd de namen van onze zwangeren door te geven. Zodoende kun je binnenkort een oproep voor vaccinatie verwachten via je huisarts. De huisartsen kunnen je meer informatie geven. Voor verdere informatie klik je op de link bij augustus 2009.

Augustus 2009

Voor het laatste nieuws over de Nieuwe Griep (Mexicaanse Griep) [klik hier]

Juni 2009

Op 12 juni hebben Maria en Jacco, bij de Stichting Spoedeisende Hulp bij Kinderen, de cursus ‘Neonatal Life Support’ gevolgd. Ze zijn beiden voor de theoretische en praktische toets geslaagd.

April 2009

Op 16 april heeft Sabrina, met goed gevolg, de cursus ‘Stagewerkbegeleiding’ bij de Verloskunde Academie Rotterdam afgerond.

Februari 2009

de 4 verloskundigen in Amsterdam

Op 23 februari, dus binnen 3 maanden na de lancering van onze website, staat de bezoekersteller op 1000.

Op 10 februari heeft Jacco, met goed gevolg, de ‘Masteropleiding Verloskunde’ aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) afgerond.

Januari 2009

Verloskundigen in Nederland voeren actie tegen de nieuwe tarieven van de overheid. Het gaat om een actie tegen het besluit van de NZa om de normpraktijk tot slechts 110 zorgeenheden te verlagen. Dit komt voor verloskundigen neer op werkweken van 49 uur. Ook wij als praktijk steunen deze actie.

December 2008

Per 1 december is onze website online!
Natuurlijk wordt hij regelmatig up to date gehouden.

Mei 2008

WHO/Unicef certificaat voor zorg rond borstvoeding behaald. Dat betekent dat we werken volgens de “Tien vuistregels voor het welslagen van de borstvoeding”.
Voor Jacco’s columns hierover:
https://www.borstvoeding.com/columns/certificaat-1.html
www.borstvoeding.com/columns/certificaat-2.html

Januari 2008

Nieuwe samenstelling maatschap verloskundigen in verband met vertrek Janneke Vermeij.
Doorstart met Maria Maris, Talitha Visser, Jacco Steen en Sabrina Grinwis.